Uuden vuosikymmenen keittiötrendit

Pian koittava uusi vuosikymmen muokkaa keittiöitä monilla tavoin. Keittiön ja olohuoneen tyyli lähestyy toisiaan ja keittiökalusteet saavat uuden värityksen.

2020-luvun arkkitehtuuri

Uudelle vuosikymmenelle lähdettäessä omakotitalojen arkkitehtuuri muuttuu aiempaa kunnianhimoisemmaksi. Talotehtaiden mallistoihin on ilmestynyt rohkeita muotoja ja näyttäviä yksityiskohtia. Yleisilme on ottanut askeleen modernimpaan suuntaan. Tällä hetkellä Suomeen rakennetaan noin 7500 omakotaloa vuodessa. Niiden joukossa nähdään varmasti uuden arkkitehtuurin edustajia heti ensi vuonna. Niiden myötä kaupunkikuvamme saa uudenlaista ilmettä.

Modernisti perinteinen

Edestä perinteitä kunnioittava ja takaa moderni. Tällä reseptillä Vehmasen perhe sai rakentaa uuden talon vanhojen rakennusten keskelle.

Hirren houkutus

Tyylin ammattilaiset vaihtoivat kotinsa kerrostalosta mustaan kaupunkihirsitaloon, jossa kauniit puupinnat ovat merkittävä osa sisustusta.

Paluu lapsuuden rannoille

Kokkolan Meritullin kodeissa on hienot näköalat. Kaupunkiin paluumuuttanut Pelttarin pariskunta näkee ikkunoistaan lapsuutensa rannat.

Laatu edellä

Puretun tanssilavan paikalle rakennettu talo on tehty kestämään aikaa ja talomuodin muutoksia. Suunnittelutyö on tehty pikkutarkasti, monista perusratkaisuista poiketen.

Hirsitalo mutkattomaan arkeen

Toivoset halusivat kivitalon jälkeen kodikseen hirsitalon. Se valmistui viime kesänä Suomen pientaloystävällisimpään kuntaan Ruskolle.

Unelmien talo nopeasti

Tiinan ja Juhon sataneliöinen talo on heidän unelmakotinsa. Rakennusaika selätettiin yhtä hyvillä mielin kuin kaksi ensimmäistä asumisvuotta.

Herran kukkarossa

Mustan talon katto kohoaa korkeuksiin neljän kilometrin päässä Suomen vanhimman kaupungin keskustasta. Siinä asutaan lähellä hektistä kaupunkielämää, mutta kuitenkin piilossa kiireeltä, herran kukkarossa.

Perustukset onnellisille vuosille

Nuoren kihlaparin uusi koti on hohtavan valkoinen niin sisältä kuin päältä. Se hankittiin perustaksi suunnitellulle lapsiperheelle.

Mustikkaan omalle tontille

Odotus palkitaan. Mieleistä loma-asunnon paikkaa etsittiin usean vuoden ajan. Lopulta päästiin ostamaan paratiisi, jossa metsän marjat ja sienet voi poimia omalta tontilta.

Paranee vanhetessaan

Vuorisen suku rakensi Lempäälän ensimmäisen täystiilitalon 30-luvulla. Sitä asuttaa nyt neljäs sukupolvi.