Mustan vuosikymmen

Muutamien vuosien takaiset ennusteet mustien kalusteiden rynnäköstä suomalaisiin keittiöihin vuosikymmen vaihtuessa näyttää toteutuneen uumoiluja voimallisemmin. Valkoinen on vaihtunut mustaan jo niin monessa suomalaiskodissa, että mustasta on tulossa nopeasti kalustevärien uusi normaali.

Lattiauutuudet

Tänä vuonna suositaan jälleen leveitä lankkuparketteja. Edullisempaa vaihtoehtoa etsiville löytyy iso joukko uusia laminaattilattioita.

Koko perhe kokkaa uudessa keittiössä

Klossnerin pariskunta remontoi kodikseen yli satavuotiaan hirsitalon. Keittiöstä tehtiin niin toimiva ja kaunis, että siellä viihtyvät kokkaamassa vieraatkin.

Suomen kaunein maalaiskeittiö

Koti muuttuu totaalisesti keittiöremontilla. Päivin ja Tommin idyllisessä kodissa vanhat mintunvihreät lastulevykalusteet vaihdettiin mustiin kaapistoihin ja värikkääseen kukkatapettiin.

Esteettinen ja ekologinen

Berglundin perheen täydellisessä keittiöremontissa oli korkeat tavoitteet. Lähtökohtina olivat mahdollisimman pieni hiilijalanjälki ja asumisturvalliset materiaalit – ja tokihan keittiöstä haluttiin hyvännäköinenkin.

Keittiöt kasvavat ihmisten mukana

Keittiökalusteisiin on tullut uusi kokostandardi ihmisten keskipituuden kasvaessa. Uuden XL-kokoluokan kalusteiden ennustetaan yleistyvän nopeasti, vaikka niitä löytyy vasta muutaman valmistajan mallistoista.

Maisema houkutteli rakentamaan

Kodista näkyvä järvi on harvinaisuus Pohjanmaalla. Kun näköalatontti löytyi vielä Seinäjoelta, rakentamaan ryhtymistä ei tarvinnut pitkään miettiä.

Palkinto kuuden vuoden odottelusta

Kärsivällisyys kannattaa. Tonttia Nauvosta täytyi etsiä kuusi vuotta, mutta loma-asunnon viimein valmistuttua paikka on todettu odottamisen arvoiseksi.

Mustaa miehiseen makuun

Musta sisustusväri on miesten mieleen. Uudella loma-asunnolla Asikkalassa on kontrastinen ilme, kun isäntä pääsi valitsemaan värityksen.

Panostusta pintoihin

Levin lomakoti ihastuttaa näyttävillä pintamateriaaleillaan. 200 neliöstä löytyy luonnonkiveä, viinylikattoa ja isoja laattoja.

Kiireitä karkuun Kuusamoon

MotoGP-sarjan kilpatallia pyörittävän Aki Ajon arki on hektistä reissaamista eri puolilla maailmaa. Uuden hirsihuvilan valmistuttua hän karkaa perheensä kanssa kiirettä pakoon Kuusamoon.

Designhautomo pyöröhirsisessä piilopirtissä

Rauhallinen maaseutumiljöö ruokkii luovuutta. Siksi Asta ja saksalaissyntyinen Wulf haluavat asua ja työskennellä metsän keskelle Hollolaan rakennetussa hirsitalossa.