Uusi Koti 2/2021

Isojen laattojen aika on nyt

Markkinat kertovat selvää kieltä kysynnästä – seinille ja lattioille halutaan nyt isoja laattoja. Kevään uutuuksista löytää vahvoja kuoseja ja jopa kullan kimallusta. UUTUUSLAATAT NÄYTTÄVÄSTI ESITELTYINÄ.

Kun kodista tuli työpaikka

Kotona työskentelystä on tullut kestävyyslaji, joka on jo aiheuttanut monelle etätyöapatiaa, työuupumusta, kroonista väsymystä ja muita stressioireita. Teollinen muotoilija Wulf Rabe pohtii, mitä kaikkia muutoksia toimisto-työskentelyyn on tulossa.

Ihanat maalaiskeittiöt

Esittelyssä näyttävimmät uutuudet.

Maalaiskeittiö ranskalaisin maustein

Klassinen ulkonäkö ja aidot materiaalit olivat tärkeimmät valintakriteerit uuteen hirsitaloon keittiötä valitessa. Päivittäinen ruoanvalmistus sujuu nyt toiveiden mukaisesti.

Nykyaikainen käyttömukavuus, vanha tunnelma

Kodiksi remontoidun vanhan koulun keittiössä on aika pysähtynyt. Tunnelma on kuin isovanhempien nuoruusvuosilta, vaikka uudet kalusteet tarjoavat keittiöaskareisiin nykypäivän mukavuuden.

Samaa puuta

Perinteisestä höylähirrestä voi rakentaa selkeää arkkitehtuuria edustavan kodin. Hohtavan valkoinen aihkihirsitalo löytyy kerrostalojen naapurista Porvoosta.

Kovia pintoja hirsien rinnalle

Kun vaalea puu saa rinnalleen tummia, kovia pintoja, syntyy aivan uusi-ilmeinen hirsitalo. Helin ja Pasin itse suunniteltu ja rakennettu koti on erityisesti nuorien perheiden makuun.

Luokseen kutsuva

Sataneliöinen, perinteistä muotokieltä tavoitteleva hirsitalo Helsingin Puistolassa on kuin hellyttävä koiranpentu. Ohikulkijat pysähtyvät sitä ihailemaan ja puhuvat talolle helliä sanoja.

Kolmen värin kaupunkikoti

Vahvoilla värikontrasteilla kodin tilat jäsentyvät selkeästi. Jyväskyläläisen perheen kahden kerroksen kodissa väreina ovat musta, valkoinen ja puu.

Parempi kuin uusi

Sataa ikävuottaan lähestyvä tehdasrakennus on saneerattu uuttakin laadukkaammaksi asuintaloksi. Yläkerran ihana asunto sai Annukan ja Arin muuttamaan pääkaupungista Kotkan merelliseen Tiutisensaareen.