Keittiövuosi 2019 VÄRIÄ JA VARUSTEITA

Uusi vuosi tuo keittiöihin uusia värejä ja runsaasti niin ruuanvalmistusta kuin säilyttämistä helpottavia varusteita. Tyylissä lähestytään kodin muuta sisustusta – keittiökalusteet ovat samanlaisia kuin olohuoneen hyllyt ja kaapit.

Luomutaloja koetelluin konstein

Kohti nykyistä asumisturvallisempia koteja pyrittäessä talot tarvitsevat luonnonmukaisia materiaaleja ja ne pitää rakentaa perinteisellä ammattitaidolla. Terveellisille ja pitkäikäisille taloille on Suomessa kysyntää – nyt myös tekijä.

Uusi kivitalo perinnetalojen keskellä

Torpparinmäen vanhat rintamamiestalot ovat saaneet naapurikseen 
kivitalon. Tiukoista rakennusehdoista huolimatta se onnistuttiin
suunnittelemaan tilavaksi ja valoisaksi viisihenkisen perheen kodiksi.

Päätös rakentamisesta syntyi messuilla

Kolmelapsiselle perheelle ehdottomasti paras asumismuoto on omakotitalo. Sen rakentamisesta päätettiin neljän kesän takaisilla asuntomessuilla.

Rakennettiin vaikka ei pitänyt

Nuorella perheellä ei ollut pienintäkään halua oman talon rakentamiseen. 
Tontille pilkistävä Näsijärvi sai kuitenkin mielen muuttumaan.

Kartanon suojaisalla tontilla

Rauhalliset tontit eivät yleensä sijaitse vilkkaiden katujen varsilla. Espoon Uusmäestä sellainen kuitenkin löytyi – kartanon vanhoilta sijoilta.

Arctic light

Kun maisemat loistavat väriä, viihdytään ikkunoiden sisäpuolella rauhoittavassa värimaailmassa. Kuusamo-järven rannalla nautitaan pohjoisen valosta, vaikka reilusti Napapiirin eteläpuolella ollaankin.

Kivenheiton päässä keskustasta

Nathalien ja Simonin uusi koti on näkyvällä paikalla lähes Kokkolan keskustassa. Tyylikäs talo on kaupungin uusin nähtävyys.

Saunasta suoraan järveen

Tutun vinkkaamana löydetty tontti innosti nuoren avioparin rakentajiksi. Talo suunniteltiin pikkutarkasti tontin ehdoilla – saunastakin on oma uloskäynti kun
kipaistaan kiireellä uimaan.

Skandinaavisuus kaiken perustana

Paljon vaaleita pintoja ja minimalistinen kalustus. Uudessa helsinkiläiskodissa vaalitaan tarkasti vähäeleistä skandityyliä.

Kodikkaasti jokirannassa peltojen keskellä

Kolmen makuuhuoneen talossa on sopivasti tilaa, kun neliöitä on harkitusti 107. Vaaleanpunainen puutalo on kahden aikuisen koti.

On kokoa, on näköä

Kun Levillä on käyty lomailemassa 70-luvulta lähtien, juhlistettiin eläkkeelle pääsyä hiihtokeskukseen rakennetulla omalla huvilla. Sille tuli kokoa ja näköä monen loma-asunnon edestä.

Paljon valkoista ja vähän mustaa

Selkeässä kodissa väritkin pelaavat täydellisesti yhteen niin talon sisällä kuin ulkopinnalla. 200-neliöisessä kodissa riittää tilaa kolmehenkiselle perheelle.