Uusi Koti 2/2024

Vähemmän kaappeja, enemmän tyyliä

Selkeys mielletään yleisesti tyylikkyydeksi. Keittiössä selkeys on suorassa yhteydessä kalusteiden määrään. Eli jos tyyliä halutaan lisätä, kaappien lukumäärää pitää vähentää. Esittelyssä inspiroivia esimerkkejä yläkaapittoman keittiön toteutukseen.

Saarekekeittiöiden suosio jatkuu

Saarekkeet ja niemekkeet ovat rynnistäneet suomalaisten keittiöihin ja niiden suosio tulee jatkumaan. Näin uskoo keittiöasiantuntija Jarmo Suominen, joka seuraa keittiömaailman kehitystä näköalapaikalta Savo Design & Technic Oy:n kehityspäällikkönä.

Iloa kevätkotiin luonnon värikartasta

Luonnosta löytyvät värit – peltojen ja metsien vihreä sekä vesistöjen sininen – tuovat kotiin energisen tunnelman. Upeat värit ilmestyvät seinille helposti kevään uusilla tapeteilla.

Ihana itse tehty koti

Hulkkosen pariskunnan kodissa vieraalle tarjotaan maailman maistuvinta, alusta loppuun saakka itse tehtyä puolukkamehua. Omin käsin ovat syntyneet myös talo, iso osa kalusteista ja kauniit maalaukset huoneiden seinillä. 

Maailman onnellisin koti

Suomi on maailman onnellisin maa ja Pirkkala sen onnellisin paikkakunta. Pirkkalan uljain rakennus, 400-neliöinen kivitalo on arvatenkin maailman onnellisin koti. 

Kiveä kiven päällä

Näsijärven rantaan noussut komea huvila pysyy takuuvarmasti paikallaan hamaan tulevaisuuteen. Hirsikehikon alla on Toronvuoren rinteeseen istutettu luonnonkiviperustus.

Meriteemalla pyöreine ikkunoineen

Ruotsinkielisellä Pohjanmaalla asuvalle perheelle meri on keskeinen elementti viihtymiseen. Ranta-tontin viimein löydyttyä sille rakennettiin merihenkinen hirsitalo. 

Kodikkaasti moderni

Tutustuessa tamperelaisperheen loma-asuntoon Näsijärven rannalla loppuvat adjektiivit. Huvilassa yhdistyvä selkeys ja kodikkuus hämmästyttää.